Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok
Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok

Boraink

Történetünk

Ültetvény

Pincészet

Rendelés

Kapcsolat

Marcus Bankert Bankert és Fiai Hegyszentmártoni Szőlőbirtok logó

ARS POETICA


"A borászkodást sosem éreztem hivatásnak, hanem inkább egy véget nem érő, kalandokkal teli missziónak..."

A szőlőnevelés, gondozás és a bor készítés nem könnyű mesterség. Aki erre adja a fejét egy hullámhosszon kell, hogy rezegjen minden tőkével, szőlőrüggyel, vesszővel és szőlőfürttel.

Engem a kezdetektől fogva valami EGYEDI, valami MÁS létrehozása vezérelt a természet erejének teljes tiszteletben tartása mellett… Bele kell, hogy adjam évről-évre újra és újra a szívem, a lelkem és egyéniségem már a rügyfakadás pillanatától kezdve. A gyümölcs a jó bánásmódot meghálálja, a végén pedig megajándékoz bennünket e kiváló nedüvel.

A bort sosem tekintettem árucikknek, vagy terméknek, hanem az éghajlat, a klíma, az időjárás, az anyaföld és az emberi kéz alkotta közös „gyermekének”, egy évről-évre más és más örömöt, szépséget nyújtó ajándéknak...

SZŐLŐBIRTOKUNK sikereinek a kulcsa, ezen gondolatok mentén való haladás, így készítjük friss, gyümölcsös és karakteres minőségi borainkat, mely közül a fiatalabb és az érettebb korosztály is megtalálja a szívéhez közelállót.”

- Marcus Bankert -

Sokrétű ízvilág

Területeink kedvező déli fekvésének és a sok napsütésnek köszönhetően borainkban megtalálható a mediterrán ízvilág: a gyümölcsösség, a frissesség, a könnyedség és a tájjelleg is.

Borok

Hegyszentmárton

A hegyszentmártoni löszös talajon termesztett szőlőinkből egzotikus gyümölcsösség árad, a mélyre törő gyökerek által felszívott tápanyagok pedig erőt és eleganciát kölcsönöznek borainknak.

Hírek

  • Örömmel értesítjük minden kedves vásárlónkat, hogy Kaposváron a Teleki u. 1-3 szám alatt megnyitottuk exkluziv borboltunkat Wine Secrets néven. A boltban prémium borok színes választéka várja a kedves vásárlókat Magyarország híres borvidékeiről. Folyóborrendelés rendezvényekre. Borkóstoló minden héten bejelentkezés alapján! Látogasson el hozzánk, vagy hívjon minket! +36 30 378 76 55 +36 82 200 323 (10.00 –...

    Részletek

Díjnyertes fehér és vörösborok

Tekintse meg borainknál a versenyeken elért díjainkat, helyezéseinket!


Partnereink